X: Systeem

Het combineren van verschillende materialen zorgt altijd voor een uitdaging en al helemaal als deze materialen ook nog eens worden bloot gesteld aan wisselende klimatologische omstandigheden als vocht, hitte en vorst. Het revolutionaire systeem van de X-Series is het antwoord op deze uitdaging.

Met de X-Series kiest u bewust voor een slimme, praktische en innovatieve oplossing voor uw duurzaam buitenterras of openbare ruimte. De combinatie van de beste keramische buitentegels, een drainerende tegelmat en unieke verbinding is revolutionair en nog nergens ter wereld vertoond. Omdat de tegelmat op een slimme wijze met elkaar verbonden worden kunnen we stellen dat uw terras of openbare ruimte eindelijk één geheel zal gaan vormen. Omdat alle delen op een eenvoudige wijze in elkaar geschoven worden is plaatsing gemakkelijk, snel en tegen relatief lage kosten te realiseren. Naast de aanlegvoordelen heeft het systeem de revolutionaire mogelijkheid om al het hemelwater zelf af te voeren wat in deze dagen een aandachtspunt is bij de nieuwe wet en regelgevingen. Een tuintegeltaks zal bij dit systeem in de toekomst dan ook niet aan de orde zijn!

Be smart! Lay & drain met de X-Series.

Dankzij het revolutionaire systeem van de X-Series worden keramische terrastegels middels een unieke gepatenteerde kunststof plugverbinding aan een uniek gepatenteerd afwaterende tegelmat bevestigd. Tenslotte worden de tegels en matten ook nog eens op een eenvoudige wijze in elkaar geschoven waardoor individuele tegels haast nooit meer los kunnen gaan zitten. Het buitenterras vormt daardoor tot in lengte van dagen één mooi en strak geheel.

Let op: een terras van X1 tegels zal altijd iets kunnen bewegen. De tegels worden los op een zandbed geplaatst en niet in cement of lijm.

Unieke kunststof plugverbinding

In de onderkant van de terrastegel wordt een cilindrisch en vervolgens conisch gat geboord. Vervolgens wordt het unieke en gepatenteerde kunststof plugsysteem gebruikt om de tegelmat op een duurzame wijze aan de keramische terrastegel te bevestigen. Hierdoor zijn de tegels uit de X-Series de enige keramische terraselementen zonder verlijming en vormen wisselende klimatologische zoals vorst en warme zomerdagen geen enkel probleem.

Afwaterende tegelmat

De laatste tijd wordt er steeds meer gesproken over een op handen zijnde ‘tuintegeltaks’ omdat de combinatie tussen enerzijds het toenemende aantal hoosbuien in Nederland en anderzijds het steeds verder verharden van tuinen leidt tot wateroverlast omdat het regenwater niet meer geheel of gedeeltelijk door het riool opgevangen kan worden.

De drainerende werking van de X-Series tegelmat zorgt ervoor dat er 24L water per m² opgeslagen kan worden en in combinatie met de juiste opbouw kan er per uur 80L water afgevoerd worden zonder dat het riool daarvoor belast hoeft te worden. De tegelmat geeft het hemelwater eenvoudig terug aan de aarde en d.m.v. de gepatenteerde opvangkamers waardoor de grote hoosbuien welke er enkele per jaar vallen opgevangen kunnen worden.

Eenvoudige verwerking

Plug & lay: de X-Series is het clicklaminaat voor uw buitenterras.

Omdat de tegelmat met een kunststof plug verbonden is aan de keramische tegel hoeft deze nog slechts in elkaar geschoven te worden om daarmee het terras als één geheel te krijgen. Hierdoor is het leggen van de X-Series voor zowel de professionele verwerker als ook de doe-het-zelver eenvoudig en snel te realiseren.

Neem contact op
Neem contact op

Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar.

De tegels uit de X-Series zijn dé innovatie op het gebied van terrassen en openbare ruimtes in de wereld!

Met het X-Series systeem kiest u bewust voor een slimme, praktische en innovatieve oplossing voor uw buitenterras of openbare ruimte. Daarnaast werkt u mee aan het verduurzamen van uw leefomgeving.

Het systeem heeft 2 jaar aan ontwikkeling gekost voordat het op de markt is gebracht. Veelvuldige testen en doorontwikkelingen maken de X-Series een duurzaam product op meerdere vlakken. Zo ook op het gebied van watermanagement. De met hoosbuien geteisterde tuinen komen regelmatig voor in de tijd waarin we nu leven. Met de diverse watertesten welke zijn uitgevoerd door TCKI en TileSystems komt o.a. het uitzonderlijke resultaat naar voren dat het X-Series systeem gemiddeld 65 liter water per m²  per minuut afvoert via de afvoerzone. Hierop loopt het water in de speciaal daarvoor ontwikkelde bufferzone. De bufferzone geeft het water direct af aan de ondergrond.

De X1 heeft een formaat van 60x60x4 cm. De X1 is opgebouwd uit een massieve keramische terrastegel van 1,5 cm dik en een waterbufferende tegelmat van 2,5 cm dik.

De X3 heeft een formaat van 60x60x5,5 cm. De X3 is opgebouwd uit een massieve keramische terrastegel van 3 cm dik en een waterbufferende tegelmat van 2,5 cm dik.

Where to buy
waterafvoer-met-tekst-web

7 voordelen van de X-Series

Plug and lay

Plug and lay

Alle tegels zijn verbonden met elkaar om zo de optimale draagkracht te krijgen en het grof wippen van tegels wordt voorkomen. Door de unieke technische opbouw van het systeem is het vorstbestendig wat uniek is in de markt.

Zandbed als ondergrond

Zandbed als ondergrond

Eenvoudig te verwerken op een zandbed. De traditionele verwerking van keramiek op beton komt te vervallen waardoor de professionele verwerker als ook de doe-het-zelver eenvoudig zijn terras, plein of andere openbare ruimte kan realiseren. Let op: Een terras van X1 tegels zal altijd iets kunnen bewegen omdat het los op een zandbed ligt.

Kostenbesparend

Kostenbesparend

Door de eenvoudige verwerking van de tegelmatten bespaart u veel geld en tijd. Ook het vervallen van afvoergoten, drainage kratten, voegmortel, cement en andere traditionele verwerkingsmaterialen zorgt voor een besparing van kosten.

Strong!

Strong!

Slechts 17 kg per tegel wat ten goede komt van de Arbo en het versnelt het leggen.

Duurzaam

Duurzaam

Heeft u een verzakking in uw ondergrond? Dan haalt u het los, vult u de zand aan en legt u het opnieuw, erg duurzaam! Het systeem wordt geproduceerd met compleet recyclebare grondstoffen waardoor TileSystems een duurzaam product is op meerdere punten.

Infiltratie

Infiltratie

Uniek waterbuffersysteem met een capaciteit van 24L per m² met infiltratie gaten voor de ondergrond. De unieke voegen zorgen voor een waterafvoer van 65L per minuut. Hierdoor kan bij een goede drainerende ondergrond tot ca. 80-100L hemelwater per uur per m² afgevoerd worden (officiële testrapporten zijn beschikbaar).

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Het systeem heeft mooie designs en wordt zeer goed ontvangen door de markt.

BENIEUWD WAAR DE X1 TE KOOP IS?
BENIEUWD WAAR DE X1 TE KOOP IS?

Vind een reseller bij u in de buurt!