Z-Series

Na ZOAB in het asfalt is er ZOAK bestrating. De afkorting ZOAK staat voor Zeer Open Afval Keramiek, oftewel Zeer Open Afval Keramiek bestrating. Onze klinkers worden geproduceerd uit keramisch afval dat ontstaat bij het produceren van keramische tegels. Op deze manier krijgt dit afval een nieuw leven.

Tegenwoordig worden de weersinvloeden steeds extremer. Hierdoor neemt wateroverlast na een flinke regenbui toe, het is een steeds groter wordend probleem voor overheden. Straten en pleinen komen blank te staan bij een wolkbreuk met alle gevolgen van dien. De oplossing om meer groen door het aanleggen van groenstroken is simpelweg niet altijd mogelijk.

Daarom is er nu onze ZOAK klinker. Deze keramische klinker is slijt- en kleurvast en absorbeert regenwater ongelofelijk snel door het ZOAK principe (Zeer Open Afval Keramiek).

ZOAK trottoirtegels en klinkers

De ZOAK trottoirtegels en klinkers uit de Z-Series zijn uitermate geschikt als bestrating van openbare ruimtes en straten. De Z-Series bestaat uit:

  • Z1 klinker: 20x10x5,5 cm
  • Z2 trottoirtegel: 30x30x5,5 cm

Getest en onderzocht

De Z-Series is op meerdere vlakken uitvoerig getest en onderzocht in samenwerking met diverse partners. Er zijn succesvolle tests gedaan op onder andere vorstbestendigheid, onderhoud en waterdoorlaatbaarheid. TileSystems heeft samengewerkt met onder andere:

  • TU Delft
  • Hogeschool van Amsterdam
  • Hogeschool Rotterdam
zoak-klinker

Voordelen ZOAK tegels en klinkers

 

Ongelofelijke absorptie

Door de open structuur van de ZOAK klinker absorbeert hij met het grootste gemak grote hoeveelheden water. Vervolgens wordt dit water aan de ondergrond afgegeven. Samen bestrijden we op deze manier verdroging van de ondergrond!

ZOAK klinker wint de RIONEDInnovatieprijs!

WAUW! We hebben de RIONEDInnovatieprijs GEWONNEN met onze ZOAK klinkers en tegels!

We zijn hier uiteraard super trots op en willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd. Daarnaast willen we natuurlijk Stichting RIONED bedanken voor het organiseren van de RIONEDdag.

Samen werken we aan een klimaatbestendige toekomst!

f20c0b50-31dd-4ffd-9a0f-004a47a28206
Neem contact op
Neem contact op

Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar.