ZOAK BESTRATING

Na ZOAB in het asfalt is er ZOAK bestrating. De afkorting ZOAK staat voor Zeer Open Afval Keramiek, oftewel Zeer Open Afval Keramiek bestrating. Onze klinkers worden geproduceerd uit keramisch afval dat ontstaat bij het produceren van keramische tegels. Op deze manier krijgt dit afval een nieuw leven.

Download hier de ZOAK brochure

Tegenwoordig worden de weersinvloeden steeds extremer. Hierdoor neemt wateroverlast na een flinke regenbui toe, het is een steeds groter wordend probleem voor overheden. Straten en pleinen komen blank te staan bij een wolkbreuk met alle gevolgen van dien. De oplossing om meer groen door het aanleggen van groenstroken is simpelweg niet altijd mogelijk.

Daarom is er nu onze ZOAK klinker. Deze keramische klinker is slijtvast en absorbeert regenwater ongelofelijk snel door het ZOAK principe (Zeer Open Afval Keramiek).

ZOAK trottoirtegels en klinkers

De ZOAK trottoirtegels en klinkers uit de Z-Series zijn uitermate geschikt als bestrating van openbare ruimtes en straten. De Z-Series bestrating is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren en in de volgende afmetingen:

  • KF55 200x100x55 mm (660 stuks per pallet)
  • KF70 200x100x70 mm (op aanvraag)
  • Tegel 400x200x55 mm (176 stuks per pallet)
  • Tegel 300x300x55 mm (153 stuks per pallet)
  • Tegel 600x300x55 mm (84 stuks per pallet)

De ZOAK bestrating weegt +/- 100 kg per vierkante meter en wordt standaard geleverd in machinale pakketten. (approved by Nimatech / Hunklinger)

Getest en onderzocht

De Z-Series is op meerdere vlakken uitvoerig getest en onderzocht in samenwerking met diverse partners. Er zijn succesvolle tests gedaan op onder andere vorstbestendigheid, onderhoud en waterdoorlaatbaarheid. TileSystems heeft samengewerkt met onder andere:

  • TU Delft
  • Hogeschool van Amsterdam
  • Hogeschool Rotterdam
  • KIWA
  • TCKI

Download hier de KIWA rapportage:

Download hier de bestekteksten:

zoak-klinker

Voordelen ZOAK tegels en klinkers

Ongelofelijke absorptie

Tijdens een hevige regenbui is het verschil tussen traditionele bestrating en ZOAK bestrating meteen zichtbaar. Het regenwater op de traditionele bestrating wordt voor het grootste gedeelte afgevoerd naar het riool: weinig water krijgt de kans de bodem in te trekken. Bij een hevige regenbui kan het riool overstromen waardoor pleinen en straten blank komen te staan.

Het regenwater op de ZOAK bestrating wordt meteen geabsorbeerd door de klinker en het onderliggende buffersysteem waarna het aan de ondergrond wordt afgegeven. Regenwater komt op deze manier in de bodem terecht op de plek waar het gevallen is, niet in het riool.

ZOAK klinker wint de RIONEDInnovatieprijs!

WAUW! We hebben de RIONEDInnovatieprijs GEWONNEN met onze ZOAK klinkers en tegels!

We zijn hier uiteraard super trots op en willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd. Daarnaast willen we natuurlijk Stichting RIONED bedanken voor het organiseren van de RIONEDdag.

Samen werken we aan een klimaatbestendige toekomst!

f20c0b50-31dd-4ffd-9a0f-004a47a28206
Neem contact op
Neem contact op

Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar.