Nieuws

Minister van Nieuwenhuizen op ’t Gasthoêsplein

vrijdag 28 augustus 2020

Op maandag 13-07 heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) een bezoek gebracht aan het vernieuwde Gasthoêsplein in Horst. De minister laat zich hier informeren over de klimaatoplossingen welke hier gerealiseerd zijn. Het Gasthoesplein is een pilotproject en moet met de maatregelen een klimaatbestendig plein worden dat tegen extreme weersomstandigheden kan. Bij bewezen effectiviteit zal dit plein een voorbeeld zijn voor de rest van het land.

Rob Alards was namens Tilesystems aanwezig om minister van Nieuwenhuizen alles te vertellen (en laten zien) over de ZOAK in het Gasthoesplein. De waterdoorlatende ZOAK klinkers zijn gebruikt bij de aanleg van parkeerplaatsen. Het regenwater op de ZOAK bestrating wordt geabsorbeerd door de klinker en het onderliggende buffersysteem waarna het aan de ondergrond wordt afgegeven.

Naast het bijwonen van de presentaties heeft ze officieel haar handtekening gezet onder de subsidiebijdrage van €300.000,- aan dit innovatieve project.

Minister van Niewenhuizen op 't Gasthoêsplein