Nieuws

TCKI testrapport

zaterdag 2 juni 2018

Onafhankelijk, deskundig en efficiënt advies en onderzoek uitgevoerd door TCKI vormen een meerwaarde voor de X1 terrastegel. De TCKI laboratorium-onderzoeken en meetgroepverrichtingen zijn geaccrediteerd door de Nederlandse Raad voor Accreditatie (RvA, L 254). Dit geeft u en de X1 terrastegel een maximale garantie op een juiste uitvoering van de werkzaamheden en objectief en onafhankelijk bepaalde, juiste meetwaarden.

De terrastegels hebben diverse breuktesten gehad, thermo-shocktesten, vorst bestendigheidstesten (dit eindresultaat volgt eind juni). Deze resultaten zijn allemaal positief en voor de testen waar een iso-norm voor staat volstaat X1 hierin.

Naast bovenstaande testen heeft TCKI ook watertesten uitgevoerd. In de meest slechte omstandigheden voert de tegel 65 Liter water per m2 per minuut af naar de bufferzone. De bufferzone onder de tegels heeft een opslagcapaciteit van 24 L water per m2 en geeft direct het water af tot naar de ondergrond. De resultaten van de X1 zijn dan ook zeer goed.

tcki-logo-2